Novi Sad
06.12.2023.
10:00 > 09:23
Krovni planski dokument razvoja Novog Sada sadrži brojne mere, ideje i predloge, za unapređenje poslovanja, socijalnu zaštitu i razvoj dobre javne uprave.
  • Talac

    06.12.2023 13:59
    @Nana
    Draga Nana, ja Vas najiskrenije podržavam u nameri da se preselite u Beograd. Nadam se da će još puno njih slediti taj primer.
  • Baba

    06.12.2023 13:15
    Maheri
    U obecanjima, lazima, lopovluku, korupciji, kriminalu, nasilju, prostakluku, huliganstvu, nepostenju...etc...etc... ova vlast je nenadmasna. Al ne treba da se toliko trude da obecavaju...
  • Flash

    06.12.2023 13:11
    "Stanovi za siromasne"
    Kako to da SNS I AV planiraju "stanove za siromasne".A gde je sada Kineska Tabla,statistika,BDP,EXPO,avioni,kamioni...? Realan zivot demantuje sve to.Nadam se da ce Tako biti I 17 Decembra.
  • Duševna Sirotinja

    06.12.2023 13:10
    Beda
    ... jel građane NS-a neko pitao da li žele da se ovaj grad pretvori u spavaonicu za sirotinju? Da se pretvori u industrijski grad za zapošljavanje sirotinje? Sa sirotinjom, dolazi i povećan kriminal, urušavanje kvaliteta života, nezadovoljstvo građanstva... šta će nam to? Za sirotinju, razvijajte jeftinu gradnju i industriju u ruralnijim delovima Vojvodine, Srbije... a najbolje da se razilazimo, nekultuvisani ste da vodite jedan gradić sa Zapadnim, Austro-Ugarskim šmekom... sve ste uskrnavili, nasilnim naseljavanjima u prethodnih 7 decenija, a u poslednje 3 naročito...
  • Сремац

    06.12.2023 12:57
    А Буковац
    Ово сремско место је заборављено од свих. Не знам зашто постоји Савет МЗ. Они кажу да не могу ништа да ураде. Многи мој Буковац називају слепим цревом, да не кажем којим још цревом. Тако му и дође. Нико од владајућих га и не посети. А и ако дође, разговара само са онима који су у селу на некаквој власти. Срамота је то велика. Чини се и непремостива. Нећу даље...
  • Lokalac=mohikanac

    06.12.2023 12:11
    Da dopunim, dosta beogradizacije! U decijoj bolnici nema neurologa nego dolazi iz, pogodite, iz Beograda. Dotle se ide sa podcenjivanjem a obaveznom kradjom da za uzvrat ne mogu da odskoluju jednog coveka. Sramota i stvarno je vreme da se rastajemo.
  • Dejan sa Štranda

    06.12.2023 12:10
    Kać sigurno ima najveći potencijal za razvoj i za povećanje broja stanovnika.Treba dozvoliti gradnju zgrada u Kaću,izgraditi novu ambulantu,zatvoren i otvoren bazen i još drugih sadržaja.To bi sve mnogo značilo za Budisavu koja je samo par kilometara udaljena.Dobro je da između Kaća i Novog Sada bude samo ekonomska zona.Nakon završetka petog mosta Kać će biti saobraćajno čvorište,a samo 12 km daleko od centra Novog Sada.
  • Nimbus

    06.12.2023 12:02
    @Zebra
    Da dodam i kladionica na svakih 30m
  • Nana

    06.12.2023 12:02
    @Koma
    Možda u tome što se nastavlja uništavabnje sela i malih gradova i što je u takvim mestima nemoguće opstati ako nemate posao. Da li znate da ne možete da se lečite tamo, da nemate prevoz, osuđeni ste na katastrofalne i preskupe međugradske linije, da deca imaju manje šanse jer se školuju u "lošijim" školama, da vam crkavaju uređaji zbog lošeg napona, da nemate ispravnu vodu za piće, da ne nabrajam dalje. Ja sam živela u malom mestu i za svaku posetu lekaru ili stomatologu samim dolaskom do grada, sam plaćala duplo skuplje nego vi. Obzirom da se sada u NS više i ne možeš da dođeš do običnog speccijste, preusmeren si na privatnike, ozbiljno razmišljamo o preseljenju u BG, ma kako nam to mrsko bilo. Ostatak moje porodice živi tamo i redovne preglede još uvek rade kod specijalista u domovima zdravlja ili UKC. Moja sestra je prošli mesec bila na redovnom oftamološkom pregledu, kada je to bilo moguće poslednji put u NS?! I onda se malo pa malo ovde neka egocentrična budala pita zašto se ne vrate odakle su došli?! Niko se nigde neće vratiti ali kolektivno idemo u p.m.!
  • Borko

    06.12.2023 12:00
    Priče za decu uzrasta- vrtić
    Kao niste mogli do sada, za ovih 12 godina da se razvijate, a sada na 7 minuta pred kraj, vi biste da kao laž, gradite???
    Zasmejavate me, providni ste, da ste hteli sada ne biste panično "ulagali i pravili megalomanske planove".
    Dole.
  • Opozicionista

    06.12.2023 11:54
    U svim delovima grada postoje i dalje neizgrađene parcele u svojini grada. Na tim parcelama izgraditi javne garaže. U prizemlju i podrumu garaže sa vratima koje će se prodati i time finansirati gradnja. Ostatak javna garaža koja je besplatna dok se na ulici parking naplaćuje i od tih para se plaća video nadzor garaža. Parkiranje i zaustavljanje u "zoni sva četiri žmigavca " strogo zabranjeno. Problem rešen. Da živimo ko ljudi.
  • Liman 3

    06.12.2023 11:38
    "Dobra javna uprava jedan je od prioritetnih ciljeva plana."
    Potpuno se slazem! Ova nije dobra!
    Kako samo planiraju da sami sebe unaprede? Pocnu nesto i da rade? Smanje korupciju i IMT (ima li mene tu)? Zaposle sposobne, a ne politicki zasluzne? Prostora ima na pretek...
  • Petrovaradin

    06.12.2023 11:30
    Kad ce škola u Petrovaradinu?
  • Zebra

    06.12.2023 11:15
    Novi Sad je postao jako haotičan grad sa zagušenim ulicama, bez parkinga, sa premalo parkova, zgrada gde ne treba da budu, previše privatnih vrtića, premalo državnih, premalo škola sa previše dece u odeljenjima. Sa prosjacima na ulicama, sa najviše 2nd hand shopova po centru grada (2 ili 3 samo u Jevrejskoj), sa gomilom krševa koji dime na sve strane, sa gomilom kuća koje se greju na otpad. A sa druge strane sa gomilom preskupih vozila u vlasništvu SNS “velikana” sa privatnim obezbeđenjem.
  • Koma

    06.12.2023 10:45
    U čemu je problem da se stanovi za siromašne grade u selima? Sela propadaju, građevinskog zemljišta koliko hoćeš, a Novi Sad je svakako pretrpan.
  • Lala

    06.12.2023 10:39
    Izbori
    Sve u predizbornoj kampanji,a posle CVRC
  • Limanac

    06.12.2023 10:30
    A u stvarnisti cemo dobiti zgrade, garaze u centru, kladionice na svakom cosku i par kvadrata zelene povrsine gde nisu uspeli da uglave neku investiciju.
  • Ime

    06.12.2023 10:27
    Naslov
    Razvoj Novog Sada nije ni zamisljeni a jos manje planiran.
    Grad je jedna ogromna dzungla neorganizovane i neplanske gradnje, bez i jedne trunke razmisljanja o kvalitetu zivota stanovnika.

    I zato je sve vise nalik na jednu ogromnu favelu.
  • Novosadjanin

    06.12.2023 10:25
    Jačanje zdravstvene zaštite i zapošljavanje zdravstvenih radnika za plate od 50-60.000? Upravo su iz DZ otišla 4 oftalmologa, šta dalje reći. Nema pedijatara, nema stručnjaka iz bilo koje struke, jedan logoped na teritoriji celog NS. Kako sa smešnom platom zaposliti ljude, ne može ovde NS sam, mora država da menja propise i plate.
  • Džabadaja

    06.12.2023 10:21
    Plan izgradnje
    Novog Sada ako ostane pod ovima će izgledati ovako: Beton, novogradnja, beton, novogradnja,beton, novogradnja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna